В Аргентині затримано сина олігарха РФ Чуркіна, який намагався зберегти бізнес в Україні

У справі про намагання зберегти активи в Україні заарештували сина російського олігарха

У Аргентині було затримано сина російського олігарха Ігоря Чуркіна, який за даними Державного бюро розслідувань намагався зберегти активи в Україні, порушуючи закон і коштом державного банку. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

На початку липня 2022 року було заявлено про підозру громадянину РФ та його спільнику, які шляхом обману намагалися зберегти майно підприємства у Львові.

Велике українське підприємство ТОВ "Львівські автобусні заводи" взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник - громадянин РФ Ігор Чуркін, витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Водночас він не хотів втрачати майно підприємства, яке перебувало у заставі.

Тому російський бізнесмен створив схему, яка мала блокувати проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком. Керівник підприємства, який підпорядковувався сину олігарха, подав до поліції заведомо неправдиву заяву про нібито вчинення кримінального правопорушення представниками банку. Цим він звинуватив службових осіб установи в вигаданому особливо тяжкому правопорушенні, - йдеться в повідомленні.

Така заява стала підставою для реєстрації кримінального провадження та накладення арешту на заставне майно, додали в ДБР.

Нагадаємо, що ТОВ "Львівські автобусні заводи" взяло значний кредит у державному банку під заставу свого майна. Його власник - громадянин РФ Ігор Чуркін, витратив гроші на власний розсуд та відмовився повертати кредитні кошти банку. Тому російський бізнесмен розробив схему блокування проведення аукціону з продажу заставного майна українським банком.