В Австрії спростують карантинні обмеження

З 5 березня 2022 року в Австрії скасують перевірку COVID-паспортів, знімуть обмеження на час роботи закладів та кількість людей на заходах.

Канцлер Карл Нехаммер оголосив, що уряд розробив план скасування більшості заходів, введених на період пандемії коронавірусу з початку березня.

Втім, вимога носити маску залишиться у деяких установах, таких як роздрібні магазини чи лікарні.

Також з 19 лютого нещеплені зможуть знову відвідувати більшість заходів із негативним ПЛР-тестом.

Невакциновані громадяни знову зможуть відвідувати ресторани та кататися на лижних витягах, але відвідування лікарень та будинків для людей похилого віку, як і раніше, заборонено.

Також було відкладено вирішення питання щодо обов'язкової вакцинації. Карл Нехаммер створює комісію для обговорення, яка дасть рекомендації уряду про те, чи вони вважають закон на вакцинацію необхідним і пропорційним.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Закон про вакцинацію неодноразово ставили під сумнів.

Колишній канцлер Австрії та нинішній міністр закордонних справ Олександр Шалленберг заявив, що обов'язкову вакцинацію буде скасовано, коли в ній більше не буде гострої необхідності.

Для українців, які прямують до Австрії, діє положення про в'їзд в країну тільки для повністю вакцинованих громадян, які нещодавно перенесли хворобу.

Усі категорії громадян, що подорожують авіаційним шляхом, повинні мати маски рівня захисту FFР2.