«В Європі не було роботи»: чоловіки перепливли Західний Буг, щоб повернутися в Україну

Прикордонники затримали двох жителів Волині, які незаконно перетнули кордон і перепливли річку Західний Буг з Польщі в Україну. Про це повідомили в Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Під час патрулювання біля українсько-польського кордону прикордонники відділу "Рівне" помітили двох чоловіків. Виявилось, що вони незаконно перетнули кордон, перепливши річку Західний Буг. "На це вказував і мокрий одяг порушників. Під одягом вони мали гідрокостюми" - зазначили прикордонники.

Встановлено, що це брати, які проживали в Німеччині, але через відсутність роботи вирішили повернутися в Україну незаконно. Вони прихопили з собою запас харчів і інструмент для перерізання дроту, щоб подолати інженерні загородження. Однак, їх затримали прикордонники.

Правопорушників доставили до підрозділу і склали проти них адміністративні документи. Рішення про це прийме суд. Також, в Волинській області викрили протиправну схему незаконного переправлення людей через кордон. Організатори цієї схеми одягали громадян в гідрокостюми та переправляли їх на човнах до Польщі.

Раніше, прикордонники врятували чоловіка, який пробирався до Молдови і зламав ногу.

Читайте також:
  • На Одещині двоє ухилянтів, тікаючи від прикордонників, застрягли у рові
  • Прикордонники розповіли, які способи найчастіше використовують ухилянти, щоб тікати за кордон