В Генштабі розповіли про бої на Харківському та Куп'янському напрямках: останні дані

В Генштабі розповіли про бої на Харківському та Куп'янському напрямках: останні дані

Запеклі бої тривають на Харківському та Куп'янському напрямках.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

По всій лінії фронту російські війська продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів, здійснюють обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ.

На Харківському напрямку ворог не припиняє наступальні дії. Станом на 14.00 13 травня 2024 року російські війська здійснили 11 атак, наразі тривають 2 бойових зіткнення.

Противник намагається витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій і мав частковий успіх в районі населеного пункту Лук'янці, але просування ворога було зупинено. Українські війська здійснюють контратакувальні дії.

Російська авіація завдала 8 ударів по населених пунктах Харківської області: Уди, Вовчанськ, Липці, Графське та Веселе.

Для посилення військ на Харківському напрямку Україна перемістила завчасно створені резерви. Нарощування угруповання триватиме залежно від розвитку обстановки. Війська забезпечені необхідною кількістю засобів ураження.

З початку доби втрати ворога на Харківському напрямку становлять 97 осіб, втрати озброєння і військової техніки - 8 одиниць.

На Куп'янському напрямку українські воїни відбивають атаки в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області та Стельмахівка, Андріївка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Відбулося 19 бойових зіткнень в районах Синьківка, Іванівка, Берестове, Стельмахівка, Новоігорівка, Макіївка.

Читайте також: