В Індії 219 важкоатлетів знялися зі змагань, бо дізналися про приїзд допінг-офіцерів

Мешканці Індії дізналися про приїзд допінг-офіцерів
Мешканці Індії дізналися про приїзд допінг-офіцерів

Більше 200 спортсменів знялися зі змагань з важкої атлетики в Індії через антидопінгову перевірку

219 спортсменів відмовилися від участі у чемпіонаті з важкої атлетики, який проходив у місті Модінагар, Індія. Причиною цього стало прибуття співробітників антидопінгової агенції, які повідомили про проведення допінг-контролю. Цю інформацію повідомляє Amar Ujala.

Заявлено 519 спортсменів, але згодом 219 знялися з змагань. Це стало наслідком внезапного анонсу про допінг-контроль перед початком змагань.

Варто зазначити, що в Індії допінг-тестування зазвичай не проводиться на місцевих чемпіонатах.

Протягом змагань відбулося раптове скорочення учасників у різних вагових категоріях. У деяких випадках змагання пройшли без участі спортсменів, або залучалось лише одного-двох учасників.

Схожий випадок стався раніше на молодіжному чемпіонаті з легкої атлетики

У 2023 році молодіжний чемпіонат з легкої атлетики у Делі також потрапив в скандал через антидопінгову перевірку. Внаслідок прибуття допінг-офіцерів перед фінальним забігом на 100 метрів серед чоловіків, 7 з 8 учасників вирішили знятися зі змагань.

Лише Лаліт Кумар залишився на старті, але його також перевірили на допінг та знайшли заборонену речовину дростанолон, яка сприяє прискоренню обміну речовин. Його дискваліфікували на 4 роки.

Читайте також