В Індонезії сталося виверження вулкана: майже тисячу людей евакуйовано

Виверження вулкана в Північному Сулавесі викликало евакуацію понад 800 осіб

У середу, 17 квітня, у провінції Північний Сулавесі на одному з островів Індонезії стався виверження вулкана Руанг. За інформацією Channel News Asia, ця подія призвела до евакуації близько 800 місцевих жителів.

Створення виверження вулкана спричинили нещодавні землетруси, повідомили Центр вулканології Індонезії. Вулкан почав проявляти активність у вівторок, 16 квітня, і викинув небезпечні та "вибухонебезпечні гарячі хмари" на висоту 1,8 кілометра.

Уряд підвищив рівень тривоги до другого найвищого рівня і встановив зону відмежування радіусом 4 кілометри навколо кратера, що знаходиться за 100 км на північ від столиці провінції Манадо. Це необхідно для попередження можливих наступних вивержень.

Варто зазначити, що Індонезія знаходиться в "Вогняному кільці", де знаходиться близько 90% всіх відомих вулканів планети.

Інші виверження вулканів у світі

У березні цього року в Ісландії стався четвертий випадок виверження вулкана на півострові Рейк'янес за останні чотири місяці. За даними Метеорологічного центру Ісландії, виверження сталося між Хагафеллом і Стора-Скогфеллом, в тому самому районі, де відбулося попереднє виверження 8 лютого. Унаслідок цього ніхто не постраждав, але один робітник був оголошений зниклим після падіння в тріщину, утворену вулканом.

Також, в Індонезії футболіст Септіан Рахарджа загинув після удару блискавки під час матчу Третьої ліги. Інцидент стався 10 лютого на стадіоні "Сіліванги" у місті Бандунгу, Західна Ява. Блискавка вразила футболіста на 15-й хвилині матчу.