В ISW назвали причини наступальної операції армії РФ на Харківщині

В ISW назвали причини наступальної операції армії РФ на Харківщині

В Інституті вивчення війни повідомили, що російська армія планує захопити місто Вовчанськ у Харківській області. Це стало можливим через негласну політику Заходу, за якої українські війська не мають права використовувати західну зброю для ударів по російській території.

За даними звіту, російські війська наближаються до Вовчанська через села Бугруватка, Стариця та Ізбицьке з одного боку дороги С-210817 і через Вовчанські Хутори з іншого боку дороги О-210825.

"Захоплення російською армією будь-якого з цих населених пунктів перервало б зв'язок української армії з Вовчанськом і зробило б інші лінії зв'язку ще більш уразливими. Російські війська також активно нападають на мости, щоб ізолювати Вовчанськ від інших районів ".

Звіт також посилається на аналіз українського військового спостерігача Костянтина Машовця, який вказує, що Вовчанськ - основний напрямок російського наступу на півночі Харківської області. Російські війська планують обійти місто з півдня і південного заходу.

Машовець наголошує, що близькість Вовчанська до кордону дає російським військам багато переваг. Вони можуть проводити операції з обмеженими силами та засобами, а також забезпечувати стабільний контроль і підтримку вогню без переміщення артилерії. Крім того, це розташування дозволяє швидко доставляти паливо і зброю на передову лінію.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також: