В ISW оцінили дії армії РФ у напрямку Покровська

Дія армії РФ біля Покровська
Дія армії РФ біля Покровська

В Інституті вивчення війни стверджують, що російські війська постійно, але повільно продовжують рухатися до Покровська. Це стає можливим через нестачу української живої сили та рельєф місцевості на північному заході від Авдіївки.

Аналітики військові прогнозують, що російські наступальні дії уповільняться ще більше, оскільки вони наближаються до великих і урбанізованих населених пунктів.

Військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що українські захисники на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту, тому вони наразі не можуть сповільнити просування російських військ.

Затримки з наданням західної та особливо американської військової допомоги спричинили затримки з оснащенням нових українських підрозділів та переозброєнням тих, що вже були на полі бою.

Російські сили намагаються оточити обмеженими тактичними діями українські сили схід від траси О0544 Очеретине-Гродівка-Мирноград, зокрема, на лівому березі річки Вовча.

Геолокаційні знімки, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська продовжують поступатися в напрямку дороги О0544, наближаючись до Гродівки на відстані близько 3,5 км.

Машовець описує останнє просування російських військ на південний схід від дороги О0544 як тактичне проникнення в українські позиції. Він стверджує, що російські війська перемістилися на 6,5 км вглиб і на 7,5 км в ширину від Сокіла до Сергіївки, перетнувши річки Вовча і Казенний Торець за останні тижні.

Машовець попереджає, що російські війська наближаються до досягнення важливого прориву на Покровському напрямку до кінця серпня.

Однак, російські наступні дії в напрямку Покровська, ймовірно, не будуть тривати довго, оскільки вони наближаються до великих і урбанізованих населених пунктів.

Російські сили зараз зосереджені на досягненні тактичного прориву в районі населених пунктів Желанне і Новогродівка на Покровському напрямку.

Крім того, Центральне угруповання російських військ швидше пересуває та розгортає сили між різними секторами своєї зони відповідальності в Донецькій області, ніж раніше на інших ділянках військових дій.

Центральне угруповання російських військ, можливо, створило більш гнучку структуру команди та управління і швидше реагує на потенційну вразливість України, ніж інші російські сили в Україні.

Джерело: Українська правда

Читайте також