В ISW оцінили можливість наступу армії РФ на Харків

Загроза наступальної операції Росії проти Харкова

В Інституті вивчення війни заявили, що Україну змушують виділяти додаткові ресурси для захисту Харкова через загрозу майбутньої наступальної операції Росії.

Аналітики вказують на заяви глави ЗСУ про зростання чисельності російських військ на Харківському напрямку. Він також повідомив про посилення оборонних позицій в найбільш загрозливих районах кордону.

Заява Сирського не дає жодних вказівок на неминучість можливої російської наступальної операції проти Харкова, про яку нещодавно попереджали.

Українські військові спостерігають за перегрупуванням російських військ у Бєлгородській області та зосередженням їх на Бєлгородському напрямку.

Ми не спостерігали повідомлень про дії елементів 6-ї загальновійськової армії на Куп'янському напрямку з кінця березня, російські війська не ведуть активних наступальних дій у районах, де раніше наступали елементи цієї армії.

Експерти висловлюють здивування наступальним планом Росії, зазначаючи, що вони навчаються на помилках минулих операцій та намагаються розтягнути сили України на ширшу лінію фронту.

Джерело: OBOZ.UA