В ISW пояснили, як Росія використовує конфлікт на Близькому Сході

Карта Росії у регіоні Близького Сходу
Карта Росії у регіоні Близького Сходу

За інформацією Інституту вивчення війни, Кремль намагається скористатися конфліктом на Близькому Сході для просування міжнародних структур, в яких Росія є домінуючою силою.

Особливу увагу приділяється зусиллям Кремля щодо створення "євразійської архітектури безпеки", альтернативної існуючим структурам.

Заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Богданов засудив наземну операцію Армії оборони Ізраїлю на півдні Лівану під час зустрічі із послом Лівану в Росії 1 жовтня. Він наголосив, що Росія виступає проти того, що вона називає ізраїльськими політичними вбивствами.

Посол РФ в Ізраїлі Анатолій Вікторов закликав до негайного припинення конфлікту на Близькому Сході, а глава МЗС Сергій Лавров зустрівся з послами невказаних арабських держав та закликав до негайного припинення військових операцій у зоні ізраїльсько-палестинського конфлікту.

"Кремль, ймовірно, прагне скористатися конфліктом на Близькому Сході для просування міжнародних структур, в яких домінує Росія, включаючи деякі з тих, які пов'язані із зусиллями Кремля щодо створення альтернативної "євразійської архітектури безпеки", - зазначено в публікації ISW.

Заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков повідомив, що президент Палестинської автономії Махмуд Аббас прийняв запрошення Росії на участь у саміті БРІКС у Казані з 22 по 24 жовтня. Зустріч буде присвячена обговоренню ситуації на Близькому Сході.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також