В ISW пояснили, навіщо Путін використовує тактику погроз ядерною зброєю

Путін зображений з ядерною зброєю
Путін зображений з ядерною зброєю

Путін використовує ядерну зброю для стримування Заходу - звіт

Російський диктатор Володимир Путін продовжує використовувати тактику брязкання ядерною зброєю, щоб стримувати Захід і впливати на процес прийняття рішень у своїх країнах, повідомили в Інституті вивчення війни.

В звіті послалися на заяву Путіна про те, що якщо США розмістять ракетні системи великої дальності в Німеччині, то час польоту до російських об'єктів становитиме близько 10 хвилин, і що Росія вийде з Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

"Путін помилково намагається представити розгортання Росією заборонених Договором про РСМД ракет, ймовірно, як частину його постійних зусиль, спрямованих на використання брязкання ядерними шаблями, щоб підштовхнути Захід до вимушеного стримування", - йдеться у звіті.

В червні США і Німеччина оголосили про початок "епізодичного розгортання" вогневих засобів великої дальності на території Німеччини. Такі кроки мають показати відданість США НАТО. Крім того, США розгонули ракетні системи середньої дальності в Данії та на Філіппінах у рамках спільних навчань.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також