В ISW пояснили, навіщо Росія розширює співпрацю з Іраном

Російсько-іранська співпраця на фоні новини
Російсько-іранська співпраця на фоні новини

Росія розширює співпрацю з Іраном для впливу на Захід

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія активно підтримує співпрацю з Іраном з метою залучення Західу на свій бік.

Особлива увага приділяється військовому партнерству. Повідомляється, що ця агресивна країна бажає переконати Захід відмовитись від будь-якої військової допомоги Україні.

Згідно з даними The New York Times (NYT), Росія допомагає Ірану зміцнити свою протиповітряну оборону від ізраїльських атак, встановлюючи передові радари та системи ППО.

Одночасно, важливо зазначити, що рішення РФ надавати радари та системи ППО Ірану, які мали би значно допомогти російським силам на фронті, якби були розгорнуті в Україні, свідчить про залежність Росії від Ірану щодо інших важливих збройних компонентів, необхідних для РФ.

Аналітики додали, що російські чиновники продовжують займатися координацією та військовою співпрацею з Іраном через занепокоєння за російські інтереси в регіоні.

За інформацією агентства Reuters, Володимир Путін передав повідомлення через секретаря Радбезу РФ Сергія Шойгу, у якому закликав Іран втриматись від нападу на мирних жителів.

Іранські дипломати повідомили, що Росія протистоїть іранським ударом, який може загрожувати життю мирних жителів, оскільки у Ізраїлі проживає велика кількість російських громадян.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також