В ISW порівняли українські та російські вимоги мирного плану

Порівняння вимог до мирного плану
Порівняння вимог до мирного плану

Аналітики Інституту вивчення війни заявили, що вимоги України щодо мирного плану є обґрунтовані, тоді як вимоги Росії порушують міжнародне право.

У звіті також зазначено, що Україна готова до переговорів з Росією на своїх умовах, відповідно до міжнародного права, в той час як Росія вимагає повної капітуляції України і відмовляється брати участь у переговорах.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що українські плани щодо другого мирного саміту мають бути готові до листопада 2024 року і на ньому має бути присутній представник Росії.

Україна також планує провести зустріч у Катарі з питань енергетичної безпеки, зустріч в Туреччині з питань свободи судноплавства і зустріч в Канаді з питань обміну військовополоненими та репатріації дітей, які були депортовані, що стали підставою для проведення першого мирного саміту.

Аналітики зазначають, що Росія не погоджується на переговори з Україною, а її вимоги є порушенням міжнародного права.

Вимоги України щодо виведення військ РФ з України є обґрунтованими, а вимоги Росії щодо капітуляції України та продовження окупації є неприйнятними і будуть порушенням міжнародного права.

Експерти підкреслюють, що звільнення українського народу від російської окупації є невід'ємним елементом для повного відновлення територіальної цілісності України і будь-яке інше рішення підтримуватиме незаконну окупацію.

Джерело: Українська правда

Читайте також