В ISW проаналізували, чому Путін почав частіше погрожувати ядерною зброєю

В ISW проаналізували, чому Путін почав частіше погрожувати ядерною зброєю
Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що російський лідер Володимир Путін продовжує свою інформаційну кампанію з ядерних загроз. Мета цієї кампанії – перешкодити західній підтримці України та підірвати міжнародні зусилля щодо визначення стратегії перемоги над російською агресією.

За даними "Хвилі", аналітики Інституту вивчення війни (ISW) повідомляють, що російський президент Володимир Путін продовжує свою інформаційну кампанію про ядерні загрози. Головна мета цієї кампанії полягає в тому, щоб перешкодити західній підтримці України та підривати міжнародні зусилля щодо стратегії перемоги проти російської агресії.

Згідно зі звітом ISW, Путін заявив про плани розвитку ядерної тріади Росії перед випускниками військових вишів 21 червня. Також, він згадав про можливе застосування ядерної зброї та прирівняв загрозу для Росії до поразки в Україні. Експерти вважають, що Путін намагається обґрунтувати застосування ядерної зброї, посилаючись на "винятковий випадок", що передбачений російською ядерною доктриною. Однак, експерти запевняють, що реальна загроза ядерних конфліктів є малоймовірною завдяки існуючим механізмам стримування.

ISW вважає, що ці заяви є частиною інформаційної операції, спрямованої на саботаж зусиль Заходу щодо розробки спільної стратегії проти російського вторгнення в Україну. Згідно зі звітом ISW, загроза ядерної ескалації є ключовим аспектом, яким Росія намагається маніпулювати іноземними лідерами, але ймовірність реальної ядерної ескалації залишається невисокою завдяки існуючим засобам стримування.

Останнім часом ЗМІ акцентують увагу на небезпеці ядерної дипломатії Росії та АЕС у всьому світі.

Читайте також: