В Італії на запит України арештовано активи російського бізнесмена Федоричева

Арештовані активи Федоричева в Італії
Арештовані активи Федоричева в Італії

Італійська податкова поліція затримала замок XII століття Торре дель Галло у Флоренції, який володіє президент баскетбольного клубу "Монако" та колишній власник російського футбольного клубу "Динамо" Олексій Федоричев. Про це повідомляє Corriere Fiorentino.

Італійська влада затримала замок Torre del Gallo, розташований в Тоскані, три інші нерухомості, а також акції компанії, чия назва не розголошується. За версією слідства, Федоричев, зловживаючи своїм посадовим положенням, незаконно придбав цю компанію, яка володіє нерухомістю в Флоренції.

Загальна сума затриманих активів складає 41 мільйон євро. Затримання було проведено за запитом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України.

В Україні проти Федоричева порушено кримінальну справу за розкрадання. Збитки від його діяльності оцінюються в понад 60 мільйонів доларів.

Нагадаємо, британська влада конфіскувала у російського олігарха Петра Авени майже мільйон доларів в справі про ухилення від санкцій. Керівник активів російського мільярдера Петра Авени згодився передати британській владі 750 тисяч фунтів стерлінгів ($ 963 тисячі) для завершення розслідування щодо ухилення від санкцій.

Читайте також