В Італії допомагають українським біженцям, які рятуються від війни

Українські біженці перечікують війну у Мілані, Римі та Болоньї. На початок квітня до Італії прибули вже 72 тисячі біженців з України. З них близько 37 000 жінок, 6 500 чоловіків та 28 000 неповнолітніх дітей.

Уряд Італії виділив 428 млн. євро на допомогу тим, хто рятується від агресії Росії.

Днями в Італії було ухвалено рішення, згідно з яким захист українських біженців діятиме протягом одного року (з можливістю продовження до 1 року) та забезпечує проживання, медичні послуги, доступне житло, працевлаштування та освіту.

Пріоритетними пунктами призначення, куди прибуває більшість українських біженців, стали італійські міста:

  • Рим;
  • Мілан;
  • Неаполь;
  • Болонья.

Деякі українці, за даними влади, зупинилися на тимчасове проживання у своїх родичів чи друзів. Тих, хто не має зав’язків в Італії, приймають спеціальні центри та служби МВС.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

В Італії створено спеціалізовані пункти допомоги біженцям. Вони розташовані у місцях найбільшого зосередження громадян України у Римі, регіоні Лаціо, Неаполі, Мілані, Флоренції, Тоскані, П'ємонті, Больцано та Венето.

Українські біженці, що прибули, отримують грошові виплати. Фінансова допомога має покрити потреби 60 000 осіб протягом трьох місяців після їхнього прибуття до країни до кінця грудня поточного року.