В Івано-Франківській області нашестя мишей

В Івано-Франківській області цьогоріч фахівці фіксують нашестя мишей. Гризуни небезпечні тим, що можуть знищити посіви озимих культур.

Про це повідомили в Держпродспоживслубі Івано-Франківської області. 

Причинами появи мишей на Прикарпатті вважають сприятливі погодні умови та наявність кормової бази. Гризуни особливо зосереджені на неорних землях, пасовищах, у лісосмугах, а також на полях після збирання зернових культур та багаторічних трав. 

"Зараз є загроза пошкоджень посівів озимих культур, тож проведення захисних заходів дуже актуальне. Найпоширенішими та найнебезпечнішими є звичайна полівка та миші (хатня, польова). Середня чисельність нір на полях становить від поодиноких до трьох жилих колоній на гектар", - повідомляють фахівці. 

Також миші швидко розмножуються і за добу можуть з'їсти таку кількість їжі, що в півтора раза перевищує їхню вагу. У Держпродспоживслубі Івано-Франківської області рекомендують фермерам обробити поля та позбутись нашестя мишей. 

"Рекомендуємо: керівникам господарств усіх форм власності організувати систематичне обстеження посівів сільськогосподарських культур щодо заселення посівів озимих культур, багаторічних трав та садів мишоподібними гризунами. Якщо на одному гектарі посівів озимих та багаторічних трав щільність мишоподібних гризунів досягає 3-5 і більше колоній, то треба вжити винищувальних заходів".