В Ізраїлі пройшов найбільший протест щодо припинення вогню в Секторі Гази

Протест проти припинення вогню в Газі
Протест проти припинення вогню в Газі

1 вересня у Секторі Гази знайшли мертвими ще шістьох заручників, що спровокувало протести десятків тисяч ізраїльтян за припинення вогню, перемир'я з ХАМАС та повернення полонених додому. Це стала найбільшою подібною демонстрацією за 11 місяців війни.

Найбільша профспілка Ізраїлю, Гістадрут, стала ініціатором масштабного страйку. Тисячі людей зібралися біля офісу Нетаньягу в Єрусалимі, а родичі заручників пройшли маршем з трунами у Тель-Авіві.

Глава федерації профспілок Аарон Бар-Давід заявив, що ізраїльська влада відкладає домовленості з угрупованням ХАМАС "з політичних міркувань".

Повідомляють, що переговори щодо припинення вогню тривали місяць. Беньямін Нетаньягу звинувачують у тому, що він не досяг угоди, яку підтримує більшість ізраїльтян.

Протести продовжаться й 2 вересня, заявила профспілка.

Нагадаємо, переговори між Ізраїлем та ХАМАС щодо припинення війни та обміну заручниками завершилися без угоди. Основне протиріччя виникло щодо присутності ізраїльських військових в Філадельфійському коридорі - вузькій ділянці південного кордону Сектора Гази з Єгиптом.

ХАМАС відхилило пропозицію про обмін заручниками і припинення вогню через нові умови, що приводить до подальшого загострення конфлікту.

Читайте також