"В мене це вийшло з першої спроби": чоловік спалив опудало Зеленського у центрі Києва (фото)

На колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха наклали протокол за спалення опудала президента Володимира Зеленського під час акції на День захисників і захисниць України в Києві.

Про інцидент у Києві Балух написав на своїй сторінці у Facebook.

"На мене було складено, вже в рідній державі, перший адмінпротокол... Коли на Майдані, по завершенню ходи на День захисника, Покрови Пресвятої Богородиці, народження УПА і Стрижня Українського Козацтва, молодь влаштувала спалення опудал "ВагнерГейта!" та "зЕ#уйла", із процесом видобування вогню в хлопців виникли певні труднощі...", – додав він.

 

Екс-політв'язень підкреслив, що "у справі національно-визвольної боротьби практичний досвід – річ чи не найвизначніша...".

"Маю честь похизуватись, що в мене це вийшло з першої спроби, та опудало з табличкою "ВагнерГейт" запалало в самому серці Києва! Ось саме за це... на мене й був складений протокол дільничим Шевченківського р-ну м. Києва", – сказано у дописі Балуха.

Володимир Балух – фермер та активіст із захопленого Росією Криму.

Окупанти затримали його у 2016 році й відправили за ґрати. Балуха звільнили влітку 2019 року у рамках обміну полоненими, про який домовилися Україна та РФ.