В очікуванні нового сезону: Кіпр спрощує правила в'їзду для іноземців

На Кіпрі з 1 березня вакцинованим більше не потрібно буде здавати ПЛР-тест перед посадкою на рейс.

Влада Кіпру прийняла рішення з 1 березня скасувати вимогу до вакцинованих пасажирів пред'являти ПЛР- або експрес-тест перед посадкою на літак до острову.

Відповідно до нових правил, поточна вимога про те, щоб усі пасажири мали при собі 24-годинний негативний експрес-тест або 72-годинний ПЛР-тест, буде скасовано для людей, які мають сертифікат про щеплення від COVID-19.

Сертифікати про щеплення ЄС дійсні протягом дев'яти місяців з моменту останнього щеплення.

Невакциновані пасажири проходитимуть тестування залежно від країни їхнього походження.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Вакциновані та ті люди, хто одужав після COVID-19, повинні мати при собі підтвердження свого статусу, діючу довідку про вакцинацію або одужання, видану їхньою країною.

Пасажири старше 18 років повинні отримати бустерну дозу, якщо з отримання другої дози минуло дев'ять місяців. Інакше вони потраплять до категорії нещеплених.

Згідно з новими правилами, пасажири, які перенесли коронавірус, незалежно від того, чи зазначена їхня країна у списку, також будуть звільнені від карантину та тестів.

Кіпр прийматиме сертифікати про одужання, видані державами-членами ЄС та третіми країнами, включеними до системи сертифікатів Європейського Союзу про COVID-19.

У разі довідки про одужання, дата поїздки не повинна перевищувати 180 днів з моменту першого позитивного діагнозу.

Пасажири, як і раніше, мають заповнювати форму CyprusFlightPass протягом 48 годин до вильоту на Кіпр і проходити вибіркові тести на коронавірус в аеропорту.