В Одеській області з’явиться ще одне курортне місто Дунайя

Уряд Одеси схвалив цікавий проєкт під назвою «Дунайя», в якому йдеться про початок забудівлі нового курортного міста на чорноморському узбережжі.

На південній косі Одеської області, між штучним озером Сасик та Чорним морем планується реалізація масштабного інвестиційного проєкту «Дунайя», який передбачає будівництво повноцінного курорту. Про це розповів радник голови Одеської облдержадміністрації Юрій Дімчогло, надав на своїй сторінці у Facebook скрін затвердженого документу від 29 грудня 2021 року.

Обсяг інвестицій складає приблизно від 2 до 3 млрд. доларів. На дикій природній косі збудують 10 км чудової набережної з необхідною інфраструктурою. 

Ініціатори Дунайї сподіваються, що новий курорт може скласти гідну конкуренцію популярній Затоці.

Натомість еко-активісти не поділяють радощів від цієї ініціативи. Неподалік вже розташовані чотири курорти, які зараз не розвиваються. Тому підтримувати спорудження ще одного, яке посяде на місці з унікальною природою, дуже нелогічно.

Влітку 2021 року у Затоці санітарні служби попереджали населення про дуже брудне море. Але, не дивлячись на це, пляжі були переповнені туристами, які скаржилися на поганий сервіс та їжу.