В одеському ТЦК розповіли свою версію конфлікту із медиками швидкої допомоги

Група людей в ТЦК Одеси
Група людей в ТЦК Одеси

Інцидент в Одесі з працівниками ТЦК та СП

11 червня 2024 року в Одесі сталася подія, в якій брали участь представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), поліція і медичні працівники швидкої допомоги. Про це повідомляє Одеський обласний ТЦК та СП.

За інформацією з повідомлення, мобільна група, що складалася з представників ТЦК та СП і поліції, перевіряла облікові документи громадян. Один з них відмовився надати необхідні документи і був затриманий і доставлений до РТЦК для оновлення інформації.

Після години до РТЦК прибула група людей у медичному одязі на автомобілі швидкої допомоги, які стверджували, що приїхали на виклик затриманого громадянина. Проте вони відмовилися надати документи, які би підтверджували їх належність до системи охорони здоров'я.

Це викликало підозру у військовослужбовців щодо спроби допомогти громадянину ухилитися від військової служби.

На місце події була викликана поліція, яка доставила затриманих осіб для надання пояснень.

Затримані повідомили на лінію 103 про нібито "силове утримання представників екстреної служби", що швидко поширилось по телеграм-каналах. Внаслідок цього на місце події прибули невідомі цивільні особи, які провокували бійку. Постраждали військовослужбовець і представники екстреної служби.

Наразі правоохоронні органи проводять слідчі дії, а керівництво Одеського ТЦК та СП співпрацює зі слідством.

Читайте також