В одній із країн ЄС розпочалося будівництво найбільшої бази НАТО

Будується найбільша база НАТО в Європі

На території Румунії почалося будівництво найбільшої бази НАТО в Європі, вартість якої складає 2,5 млрд євро. Про це повідомляє Euronews.

Розширення авіабази Mihail Kogălniceanu стане військовим об'єктом. Площа бази становитиме 2800 гектарів, а загальний периметр - 30 км. Тут зможуть постійно проживати до 10 тис. військовослужбовців НАТО і членів їхніх сімей.

База у повіті Констанца буде оснащена злітно-посадковими смугами, ангарами для літаків, об'єктами для зберігання та розміщення озброєння, паливно-мастильних матеріалів, тренажерами, школами, дитячими садками, магазинами та лікарнею.

Зростання ролі системи протиракетної оборони у країнах НАТО

Країни НАТО активно розвивають систему протиракетної оборони через зростання загрози від балістичних ракет у потенційних противників.

Внески на потреби оборони НАТО

Адміністрація президента Сполучених Штатів очікує, що країни-члени Північноатлантичного альянсу збільшать свої внески на потреби оборони блоку до 2% власного ВВП. Цю інформацію надала речниця Білого дому Карін Жан-П'єр під час брифінгу. Держави, що входять до НАТО, повинні зробити цей крок до проведення саміту блоку в Вашингтоні, який запланований на кілька місяців.

Аналіз військової загрози з боку РФ

Німецькі спецслужби підготували аналіз військової загрози від Росії. Цей аналіз прогнозує, що з 2026 року Росія може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного Альянсу.