В одному з аеропортів Японії вибухнула бомба часів Другої світової війни

Вибухнула бомба в японському аеропорту
Вибухнула бомба в японському аеропорту

У японському аеропорту Міядзакі стався вибух закопаної під землею американської бомби з часів Другої світової війни, що призвів до скасування понад 80 рейсів. Про це повідомляють The Guardian та Kyodo News.

Згідно з повідомленням представників міністерства земельних ресурсів і транспорту, в аеропорту не було жодного літака під час вибуху, і ніхто не постраждав.

Розслідування, проведене силами самооборони та поліції, підтвердило, що причиною вибуху була бомба вагою 500 фунтів (приблизно 227 кг), і додаткової небезпеки немає. Наразі проводяться розслідування щодо причини її вибуху.

Йосімаса Хаяші, головний секретар кабінету міністрів Японії, повідомив, що було скасовано понад 80 рейсів в аеропорту Міядзакі, але очікують, що роботу аеропорту відновлять вже у четвер зранку.

"Аеропорт Міядзакі відкритий у 1943 році як льотний тренувальний полігон для імператорського флоту Японії, звідки вилітавали пілоти-камікадзе на свої місії. Зараз це державний міжнародний аеропорт", - зазначено в повідомленні.

Представники міністерства оборони зазначили, що в цьому районі раніше вже виявляли кілька нерозірваних бомб, скинутих американськими військовими під час Другої світової війни.

У Німеччині знешкодили бомбу часів Другої світової війни

Також повідомляється, що влада міста Вупперталь (федеральна земля Північний Рейн-Вестфалія) закликала жителів утриматися від відвідування виборчих дільниць через проведення операції зі знешкодження бомби з часів Другої світової війни. У радіусі 500 метрів від знахідки знаходяться п'ять виборчих дільниць. Жителі зможуть повернутися на виборчі дільниці після завершення операції зі знешкодження бомби.

Читайте також