В одному з лімузинів Дуди виявили датчик стеження

У лімузині, який належить президентській канцелярії Польщі, було виявлено датчик стеження. Таку інформацію повідомив телеканал TVN24. Повідомили, що цей автомобіль може їздити з датчиком протягом кількох місяців, і його використовували в складі президентської автоколони, зокрема під час поїздок в Україну, - заявив співробітник президентської служби охорони.

Варто зазначити, що самий Дуда не користувався цим автомобілем. Виявлення датчика стало під час перевірки всіх машин канцелярії на наявність вибухонебезпечних предметів, - повідомляє TVN24. Згідно з телеканалом, автоколонія польського президента зазвичай складається з трьох автомобілів - один для глави держави та два для охорони.

Лідери чотирьох польських опозиційних партій - Громадянської коаліції, Польської селянської партії (PSL), партії "Польща 2050" і "Нової Лівиці", оголосили про свого спільного кандидата на посаду глави польського уряду - Дональда Туска. Вони заявили про це на брифінгу в польському парламенті і закликали президента Дуду швидко надати Туску права на формування нового уряду.

Дональд Туск був прем'єр-міністром Польщі з 2007 по 2014 рік, а також головою Європейської Ради з 2014 по 2019 рік. У 2014 році він закликав Європу підтримати Україну та санкціонувати Російську Федерацію. Також він підтримував проведення реформ в Україні.