В РНБО відреагували на заяву Столтенберга про виснаження запасів НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив заяву щодо того, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників, і це викликає певне здивування. Тим не менш, відповідно до секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова, західні партнери мають достатні засоби для збільшення виробництва озброєнь.

Данілов проінформував про це під час участі в національному телемарафоні, який транслювало засоби масової інформації. Він зазначив, що Україна веде війну із зброєю, яку надають її партнери. Альянс брав до уваги можливість великих конфліктів і прогнозував спільні процеси, які відбуваються у світі. Данілов висловив своє розуміння про те, що ті, хто говорить про можливість відтермінування війни, не мають належного розуміння історії та сучасного світу.

За його словами, союзники мають у своєму розпорядженні сучасну зброю, яку Україні поки що не надають. Данілов вважає, що питання про постачання цієї зброї питанням часу. Він впевнений, що якщо партнери дотримуватимуться своїх зобов'язань, то проблем з постачанням не виникне.

Україна найбільше потребує засобів протиповітряної оборони, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час 16-го засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке відбулося 11 жовтня в Брюсселі. Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні пакета військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів, який має посилити систему протиповітряної оборони.