В РНБО висловилися про "мирні переговори" з Путіним

Учасники засідання РНБО обговорюють проблеми безпеки
Учасники засідання РНБО обговорюють проблеми безпеки

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Литвиненко висловив свою думку, що Росія не готова до серйозних мирних переговорів. Hаказав, що для таких переговорів потрібно посадити Путіна за стіл. Він також зазначив, що Росіяни мають іншу стратегічну культуру і можна з ними розмовляти лише з позиції сили.

Литвиненко закликав західних партнерів надати Україні необхідну зброю для перемоги над Росією і попередив про можливість розширення конфлікту на інші території у разі недостатньої підтримки.

Він також підтвердив, що реалізація Формули миру триває і готується наступний саміт.

Щодо питання очищення українських державних структур від російської агентури, секретар РНБО відповів: "Очищення відбулося. Це відповідальність СБУ. Це вимагало величезної роботи, тому що Росія працювала проти нас протягом тридцяти трьох років з моменту здобуття незалежності. Курська операція показала, що Україна може організовувати масштабні операції проти росіян".

Литвиненко також закликав європейських партнерів посилити боротьбу з анонімністю в інтернеті та бути ефективнішими в протидії російській пропаганді, яка, його словами, дестабілізує та руйнує імідж Заходу.

Раніше Путін також згадував про "мирні переговори" з Україною та погрожував Європі.

Читайте також