В Румунії літак здійснив екстрену посадку через повідомлення про бомбу

Екстрена посадка літака в Румунії
Екстрена посадка літака в Румунії

Літак, що летів із Єревана до Кишинева, несподівано приземлився в Бухаресті в аеропорту Отопень через повідомлення про бомбу. Про це повідомляє NewsMaker.

За інформацією румунського видання Adevarul, це стосується рейсу FlyOne 5F535 Єреван – Кишинів. Пілот запросив екстрену посадку в аеропорту Отопень через повідомлення про бомбу. Правоохоронці перевірили літак і багаж пасажирів.

Орган цивільної авіації Молдови заявив, що не дає дозволу на цей рейс, оскільки компанія не повідомила про зміну розкладу.

«Авіаперевізники повинні повідомляти Орган цивільної авіації про будь-які зміни в розкладі рейсів і додаткові рейси, щоб отримати необхідний попередній дозвіл. У випадку з цим рейсом ці вимоги не були виконані. Оператор не повідомив ОДА про зміну розкладу за три дні, як того вимагає закон. У результаті цей рейс не отримав необхідного схвалення», – заявили у відомстві.

Депутатка від розформованої партії «Шор» Марина Таубер стверджує, що на цьому рейсі до Кишинева поверталися учасники з'їзду політичного блоку «Победа» в Москві.

Голова правління FlyOne Володимир Чеботар у коментарі заявив, що компанія з'ясовує всі обставини події.

«Як я зрозумів, на борту були підозрілі особи, люди певного характеру. Протягом польоту екіпаж поміняв деякі дані польоту, припустилися помилки в документації. Один із пасажирів був підозрюваний, але деталей поки що не знаємо», – сказав Чеботар, додавши, що деталі щодо документації в компанії поки що також обмежені.

Літак FlyOne, який приземлився в Бухаресті, знову вилетить до Єревана разом із пасажирами.

Нагадаємо про інші події

Уряд Малаві підтвердив загибель віцепрезидента, доктора Саулос Чіліма та ще дев'ятьох людей, включаючи його дружину, внаслідок авіакатастрофи в гірському масиві Чікангава.

У Канаді під час злету вогнем охопився Boeing-777 із майже 400 пасажирами на борту. Інцидент стався з літаком авіакомпанії Air Canada в аеропорту Торонто.

Читайте також