В США вважають, що війна на Близькому Сході може поширитися далі

За думкою Сполучених Штатів, існує серйозна загроза розширення військового конфлікту на Близькому Сході.

Американські війська, розташовані в регіоні, продовжують бути атаковані іранськими проксі-силами, повідомив радник з національної безпеки Джейк Салліван в інтерв'ю телеканалу CBS.

Він підкреслив, що США роблять все можливе, щоб упередити та стримати це.

Долучайтесь до нашого каналу новин в Telegram - INKORR

Крім того, США обіцяли дати відповідь на іранські атаки, якщо вони не припиняться.

Салліван пояснив: "Ми приймаємо всі необхідні заходи, щоб захистити наші сили, підвищити нашу готовність та співпрацювати з іншими країнами регіону, щоб запобігти тому, щоб конфлікт, який зараз відбувається в Ізраїлі і Газі, переріс у регіональний конфлікт. Але ризик є реальний".

Вранці п'ятниці військові США завдали авіаударів по двох об'єктах на сході Сирії, що пов'язані з іранським Корпусом вартових ісламської революції (КВІР). Це була відповідь на серію ракетних та дронових атак, здійснених ополченцями, яких підтримує Іран, на американські бази та персонал у регіоні.

Іран та його проксі-сили, як-от ХАМАС або "Хезболла", намагаються продемонструвати свою здатність до ескалації конфлікту на Близькому Сході та початку війни проти США та Ізраїлю.

Тегеран та "вісь опору" готуються до того, що ізраїльська війна переросте в регіональний конфлікт, що буде відбуватися на кількох фронтах, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).