Головна

У вільний доступ виклали художній фільм «Ціна правди»

Зображення постера фільму «Ціна правди»

Кіностудія «FILM.UA» опублікувала на своєму YouTube-каналі художню драму «Ціна правди» про валлійського журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році прибув до Радянського Союзу, де замість хваленого «комуністичного раю» побачив лише нещастя звичайних людей і жорстокість сталінських репресій.

Стрічка «Ціна правди» – це історичний трилер, заснований на реальних подіях. Він розповідає про кореспондента Ґарета Джонса, який самостійно знайомиться з реальністю «радянської утопії» і, ризикуючи власним життям, оприлюднює криваву правду про чисельні трагедії української нації: Голодомор, цензуру та масові сталінські репресії. Саме його розслідування згодом стали підґрунтям для роману «Скотний двір» лондонського публіциста та письменника Джорджа Орвелла.

Консультантом проєкту був американський історик і письменник Тімоті Снайдер, який у творі «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» обґрунтував тезу про те, що радянський та німецький режими знищили близько 14 млн. мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та західних областей РФ.

Читайте також: