У вільний доступ виклали художній фільм «Ціна правди»

Кіностудія «FILM.UA» опублікувала на своєму YouTube-каналі художню драму «Ціна правди» про валлійського журналіста Ґарета Джонса, який у 1933 році прибув до Радянського Союзу, де замість хваленого «комуністичного раю» побачив лише нещастя звичайних людей і жорстокість сталінських репресій.

Стрічка «Ціна правди» – це історичний трилер, заснований на реальних подіях. Він розповідає про кореспондента Ґарета Джонса, який самостійно знайомиться з реальністю «радянської утопії» і, ризикуючи власним життям, оприлюднює криваву правду про чисельні трагедії української нації: Голодомор, цензуру та масові сталінські репресії. Саме його розслідування згодом стали підґрунтям для роману «Скотний двір» лондонського публіциста та письменника Джорджа Орвелла.

Консультантом проєкту був американський історик і письменник Тімоті Снайдер, який у творі «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» обґрунтував тезу про те, що радянський та німецький режими знищили близько 14 млн. мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та західних областей РФ.