В Україні посилюють заходи безпеки в чорноморських портах

Охоронні заходи в портах Чорного моря
Охоронні заходи в портах Чорного моря

Охорона портів та суден - першочергове завдання Уряду

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба повідомив, що на підході до портів Одещини очікують 86 суден. З цієї причини, безпека портів, персоналу та суден є найважливішим завданням.

"Усі необхідні заходи з посилення оборони вживаються в кожному порту. Забезпечується додатковий рівень безпеки та обороноздатності. Також потрібно забезпечити додатковий захист персоналу підприємств у морському порту, зокрема шляхом створення мобільних укриттів", - заявив віцепрем'єр.

За словами Кулеби, будуть виділені додаткові кошти для відновлення інфраструктури Одеського порту. Планується модернізація ключових об'єктів та зміцнення загальної захищеності портових територій.

"Наразі на підході до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн тонн вантажів. Незважаючи на регулярні обстріли Росією української інфраструктури, включаючи цивільні судна та зерносховища, Україна продовжує гарантувати світову продовольчу безпеку", - підкреслив міністр.

Читайте також