В Україні розробили проект Стратегії демографічного розвитку до 2040 року

Проект Стратегії демографічного розвитку України
Проект Стратегії демографічного розвитку України

Міністерство соціальної політики разом з експертами розробило Стратегію демографічного розвитку України до 2040 року. Проект передбачає проведення заходів для забезпечення злагодженості політик і взаємодії органів влади, громадських організацій та бізнесу. Також заплановано комунікаційну кампанію для формування змін у суспільстві, що сприятимуть демографічному розвитку країни.

"Війна поставила перед Україною надскладні демографічні завдання, для вирішення яких важливо мати надійне плече партнерів. Ми вдячні UNFPA та Уряду Великої Британії за продовження співпраці і переконані, що реалізація проекту дозволить переломити негативні тренди і згуртувати суспільство навколо побудови країни, у якій хочеться жити, до якої хочеться повертатися, у якій хочеться народжувати дітей, вести здорове активне життя, працювати і разом розвиватися", — сказала міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

Метою Стратегії є підвищення народжуваності, подолання передчасної смертності та забезпечення міграційного приросту населення. Також передбачено створення комфортних умов для життя в Україні, зокрема, доступного житла, якісної громадської інфраструктури, безпечного середовища, інклюзивного ринку праці та соціальної згуртованості населення.

Проект Стратегії включає загальний опис проблем і цілей, а також План заходів для їх реалізації. Наразі проект перебуває на фінальному етапі затвердження Урядом України.

Читайте також