В Україні за два роки повномасштабної війни відновили 900 медзакладів

В Україні за два роки повномасштабної війни відновили 900 медзакладів

За понад два роки в Україні відновлено 880 медичних закладів. З них 522 повністю відновлені, а ще 358 частково.

Це стосується медичних закладів на деокупованих територіях, а також тих, які зазнали незначних пошкоджень, наприклад, вікон, покрівлі або фасаду. Найбільше обʼєктів було відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях, повідомляє Урядовий портал.

Відновлення медичної інфраструктури є пріоритетом для держави з метою забезпечення безперешкодного доступу кожного громадянина до якісної та необхідної медичної допомоги. Незважаючи на численні атаки російської армії, МОЗ спільно з партнерами працюють над відновленням української медичної інфраструктури.

"Повномасштабна війна в Україні триває вже понад два роки. За цей час внаслідок обстрілів та атак Росії було пошкоджено 1 619 обʼєктів медзакладів та ще 214 зруйновані повністю й відновленню не підлягають. Найбільших пошкоджень зазнали медзаклади на Харківщині, Донеччині, Миколаївщині, Київщині, Чернігівщині, Дніпропетровщині, Херсонщині та Запоріжжі. Отримати інформацію щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях наразі неможливо", - йдеться у дописі.

Читайте також: