В Україні запустили програму "Хочу до своїх" для обміну зрадників та колаборантів: деталі

Прапор України та група людей
Прапор України та група людей

Україна розпочала проект "Хочу до своїх", який націлений на обмін зрадників і колаборантів на українських полонених. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. Проект був представлений у Головному управлінні розвідки Міноборони, Службі безпеки України та Секретаріату уповноваженого з прав людини.

Першим кроком проекту є розміщення інформації про засуджених російських колаборантів, агентів та зрадників на сайті "Хочу до своїх". Їхні дії спрямовані на співпрацю з російськими окупаційними силами проти України. На сайті також буде опція "згода на обмін", яка дозволить засудженим колаборантам погодитись на обмін на українців, які перебувають у російській неволі.

Багато з цих людей мають родичів в Росії і сподіваються на захист держави-агресора. Зараз на сайті розміщена інформація про 228 колаборантів, де вказано їх регіон походження, тривалість ув'язнення та очікування на обмін.

Сайт "Хочу до своїх" також надає можливість залишити заявку для тих, хто хоче припинити співпрацю з окупантами, повідомити про осіб, які співпрацюють з росіянами, і залишити заявку для тих, хто бажає повернутися до РФ.

Раніше президент Зеленський оголосив про звільнення 95 українських захисників з російського полону.

Читайте також