В "Укренерго" спрогнозували, коли почнеться бум будівництва нової розподіленої генерації

Будівництво нової розподіленої генерації почнеться незабаром
Будівництво нової розподіленої генерації почнеться незабаром

Радник прем'єр-міністра, член наглядової ради НЕК "Укренерго" Юрій Бойко заявив, що наступного року очікується бум будівництва нової розподіленої генерації у зв'язку з дефіцитом електроенергії взимку. Він зазначив, що низькі температури зменшать дефіцит електроенергії до 1,5 ГВт, що менше, ніж у липні цього року.

Бойко розповів, що "Нафтогаз", "Укрнафта", "Укртранснафта" та "Укртрансгаз" розпочали проєкти загальною потужністю понад 1 ГВт, а Ощадбанк також планує розпочати проєкти на 500 МВт. Він вважає, що до кінця року цифри можуть зрости. Прогнозується, що наступного року буде багато нових проєктів з розподіленої генерації.

За словами Бойко, на цей процес впливають кілька чинників, зокрема, логістика та тривалість реалізації проєктів, а також активізація будівництва генерації для власних потреб.

Він також зазначив, що проблеми з енергопостачанням взимку змінять ставлення людей до цієї проблематики. Гарантоване енергозабезпечення буде одним із головних критеріїв при ухваленні рішень про нові проєкти.

За даними Центру досліджень енергетики, до кінця року буде відновлено більше 1 ГВт пошкоджених генеруючих об'єктів, але нові об'єкти такої потужності не будуть побудовані.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також