«Вагнерівці» готують білоруських диверсантів для війни в Україні

Інструктори з ПВК "Вагнер" в Білорусі готують диверсійні загони для дій на території України. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

"Восьмий навчальний табір наємників для війни в Україні завершився в Білорусі. За інформацією білоруського опозиційного руху тут відбулася підготовка до бойових дій групи спецпризначення "граніт". Навчання проводили ті самі інструктори з ПВК "Вагнер", які знайшли притулок на території союзника Росії", - йдеться у повідомленні.

ЦНС зазначає, що головним завданням цих загонів буде диверсійна діяльність на території України.

Найманці проводять навчання з інженерної та вогнепальної підготовки, тактичної медицини. Основним озброєнням для таких загонів є ручні протитанкові гранатомети, автоматичні гранатомети і кулемети Калашникова.

Нагадаємо, росіяни на тимчасово окупованих територіях вербують українців для участі в війні в Африці у складі ПВК "Вагнер".

По словах ЦНС, ПВК "Вагнер" почала вербувати українців - чоловіків віком від 22 до 50 років. Окупанти пропонують їм заробітну плату в розмірі 240 тис. рублів на умовах шестиомісячного контракту.

Також варто зазначити, що Європейський союз зняв санкції з екс-командира ПВК "Вагнер".

Нагадаємо, 23 серпня в Тверській області Росії розбився бізнес-джет лідера ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Всі пасажири та екіпаж загинули. Серед них був сам кухар Путіна. Росавіація опублікувала повний список пасажирів та членів екіпажу літака Embraer-135.

Читайте також:

  • Найманець-вагнерівець: Власником ПВК "Вагнер" є Путін
  • "Вагнерівець" вбив свого бізнес-партнера у ресторані (відео)