Вантажівки у бік Польщі можуть проїхати лише через один пункт пропуску

Рух вантажівок з України до Польщі можливий лише на пункті пропуску "Краківець"

Рух вантажних автотранспортних засобів з Україну до Польщі можливий лише на пункті пропуску "Краківець". Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини".

Водночас пункт пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" і "Шегині" залишаються заблокованими. "Польські фермери продовжують блокувати п'ять напрямків - це пункти пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів", "Рава-Руська" та "Шегині", - сказав Демченко.

За словами Демченка, рух вантажівок відбувається лише у пункті пропуску "Краківець", який польські фермери розблокували з 8 на 9 березня. "Ми мали попередню інформацію, що вони планували поновити блокування 13 березня, але протягом учорашнього дня цього не відбулося", - додав речник ДПСУ.

Демченко також розповів, що поляки на заблокованих пунктах пропуску пропускають деяку кількість вантажівок, зокрема через "Шегині" минулої доби до України проїхали 40 вантажівок.

Наразі у чергах на території Польщі у п'яти заблокованих пунктах пропуску стоять приблизно 1050 вантажівок. Водночас у розблокованому пункті пропуску "Краківець" на можливість проїзду очікує близько 500 вантажних автомобілів.

Раніше повідомлялося, що польські фермери на пункті пропуску "Дорогуськ" погодилися пропустити вантажівки в Україну, однак не припинятимуть блокаду транспорту на виїзд з нашої країни.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що 90% українського експорту йде через порти Чорного моря та Дунаю. Тому причиною проблем польських фермерів є експорт аграрної продукції з Росії та Білорусі, а не України.