Вбивство українців у Німеччині: з'явилися нові деталі (фото)

Українські військові, які проходили реабілітацію, були вбиті в Німеччині. Поки що немає доказів, що вбивство пов'язане з війною Росії проти України. Про це повідомляє видання Bild.

Після вбивства українців у місті Мурнау з'явився меморіал, присвячений жертвам. Люди приносять туди квіти, прапори України та свічки.

Міністерство закордонних справ України підтвердило, що жертвами стали українські військові 36 та 23 років. Обидва знаходились в Баварії на медичній реабілітації після участі у військових діях.

Підозрюваний у вбивстві - громадянин Росії. Слідчі вважають, що підозрюваний зарізав двох українців. Один із них помер одразу, другий - згодом у лікарні. Росіянина знайшли у його квартирі неподалік місця злочину. На ручці дверей виявили кров жертв.

Міністр внутрішніх справ Баварії заявив, що слідство докладно з'ясовуватиме мотиви злочину. Міністр закордонних справ України доручив дипломатам уважно стежити за цим робити та підтримувати контакт із правоохоронцями з Німеччини.

Поки що немає доказів того, що вбивство пов'язане з російським вторгненням в Україну. Очевидно, всі троє чоловіків були знайомі до злочину. Однак ці обставини ще будуть додатково перевіряти.

Якщо виявиться, що підґрунтям суперечки стала агресивна війна Росії проти України, яка порушує міжнародне право, це було б катастрофою для регіону - заявив у неділю керівник парламентської групи "Вільні виборці" Флоріан Штрайбл, цитує Welt.

Підозрюваного росіянина, якого підозрюють у вбивстві, обрали запобіжний захід у вигляді арешту. Прокуратура та кримінальна поліція встановлюють передумови та мотиви злочину.

Вчинено подвійне вбивство у місті Мурнау на півдні Німеччини. Поки що не відомо, чому стався напад. Прокуратура розслідує цей злочин.