Вчені вважають, що гриби знижують ризик депресії

Допомогти знизити ризик виникнення депресії та збільшити тривалість життя може часте вживання грибних страв. Такого висновку дійшли співробітники дослідницької лабораторії Державного медичного коледжу Пенсільванії. Ними було проведено великий проєкт, результати якого опубліковані в авторитетному медичному виданні «Journal of Affective Disorders».

Згідно з заявами автора роботи Джабріла Ба, гриби містять антиоксидант ерготіонеїн, здатний захищати від пошкодження клітини та тканини в організмі.

Амінокислота ерготіонеїн – ефективний протизапальний засіб, який організм не здатний синтезувати самостійно. Високий рівень цієї речовини знижує ризик окисного стресу, що також може суттєво зменшити ознаки депресії.

Загалом у дослідженні взяли участь 24 тисячі осіб, серед яких 5,9 % страждали на затяжні депресії. За їх харчуванням спостерігали упродовж 11 років – з 2005 до 2016 року. За підсумками експерименту виявилося, що група, представники якої їли помірну кількість грибів, в середньому виявилася менш схильною до депресії, ніж група, яка їх не їла.