«Вчителі мають читати 10 книг за рік»: пропозиція нардепки спровокувала сварку в мережі

Вчителі читають 10 книг на рік
Вчителі читають 10 книг на рік

Викладачка Національного університету «Києво-Могилянська Академія» та народна депутатка Інна Совсун стверджує, що вчителям потрібно читати не менше 10 книжок на рік, щоб відбулася справжня реформа в школі. Таку думку вона висловила в Tiktok.

Справжня реформа в школі відбудеться тоді, коли кожен вчитель, викладач не послухають інтервʼю міністра, а прочитають 10 нових книжок на рік. От скажіть мені чесно, чи відбувається це в реальності? Звичайно, що всі міністри погані, всі заступники міністра освіти погані, всі програми завжди погані. Але реальні зміни відбуваються в класі, в аудиторії», – заявила Совсун.

Цей заяву народний обранець отримала критику як від вчителів, так і від людей інших професій. Вчителі почали наголошувати на тому, що зарплата не покриває базові потреби, а книжки дорогі. Також було зазначено, що вчителі мають велику завантаженість та стикаються з бюрократизацією.

Після такої реакції суспільства, Інна Совсун здивувалася і висловила своє здивування у Facebook.

А далі почалося неочікуване. Ні, в коментарях до відео не почали обурюватися – як ви можете, ми читаємо значно більше книжок. Деякі шкільні вчителі й вчительки почали агресивно захищати СВОЄ ПРАВО НЕ ЧИТАТИ КНИЖКИ. Я вкрай рідко пишу капслоком, але вчора мене охопив просто хтонічний жах», – заявила народна обраниця.

Совсун проаналізувала коментарі та дала свою відповідь. Вона погодилася на те, що зарплати мають бути вищими, а навантаження – нижчими. Проте, вона наголосила, що це не впливає на можливість придбання книжок.

Книжки дорогі? Так, дорогі й будуть дорожчати далі, але їх можна купити на olx, на prom чи інших барахолках. Можна позичати у друзів. А можна ходити в бібліотеки, це взагалі безкоштовно», – зазначила Совсун.

Також Совсун спростувала аргумент про відсутність вільного часу, зауваживши, що не тільки вчителям важко й виснажливо працювати.

Підсумовуючи свій допис, народна депутатка пояснила, що 10 книжок на рік – це умовність, а головне – постійна робота над собою.

Незважаючи на аргументований допис, більшість українців не підтримали позицію Совсун. Багато користувачів, зокрема письменниця Тетяна Стус, вважають проблему надуманою і звертають увагу на інші особи, які потребують уваги та підтримки.

Триває активне обговорення цієї теми серед користувачів Facebook, багато з них радять народній депутатці спробувати роботу вчителем, щоб зрозуміти їхні проблеми.

Недавно між Інною Совсун та Ганною Маляр відбувся конфлікт. Під час обговорення проблеми демобілізації військових ЗСУ, Ганна Маляр звинуватила Совсун у недосяжності. Однак пізніше Маляр пояснила свою емоційну поведінку.

Читайте також:

  • Суд відмовив Арестовичу в позові проти нардепки Совсун
  • Депутатка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

Читайте також