Велика Британія запустила виробництво нового танка Challenger 3

Велика Британія запускає виробництво танка Challenger 3

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс оголосив про початок серійного виробництва нового танка Challenger 3, який вважається найсмертоноснішим у історії країни. За його словами, на заводі у Телфорді до 2025 року планують виготовити 148 нових танків.

Попередньо, запуск нового танка було заплановано на 2027 рік, але через конфлікт в Україні довелося перенести строки. Тепер у Телфорді проводять передові модернізації, щоб зробити Challenger 3 найсмертоноснішим в історії армії Великої Британії і забезпечити солдатам необхідну вогневу підтримку для захисту країни.

Особливості нового танка

  • Нова 120-мм гладкоствольна гармата для використання сучасних боєприпасів.
  • Новий набір прицілів для поліпшеної цілевказівки вдень і вночі.
  • Нове рішення для броні та система активного захисту.
  • Можливість встановлення башти на танки союзників і партнерів.
  • Покращена рухливість завдяки модернізованому двигуну і гідрогазовій підвісці.

Варто зазначити, що попередником Challenger 3 є танк Challenger 2, який відомий своєю важкоброньованістю серед західних танків. Його основним озброєнням є 120-мм гармата L30A1, яка використовує особливі боєприпаси.

Звинувачення міністерства оборони Великої Британії

Раніше з'явилася інформація, що міністерство оборони Великої Британії було звинувачено у повільній роботі з використанням половини виділених коштів в розмірі £900 млн для України. Затримки у оформленні контрактів призвели до того, що з цієї суми було витрачено лише £404 млн. Більша частина коштів залишилася не використаною через бюрократичні перешкоди.