Велика Британія знайшла нові країни, аби висилати мігрантів – The Times

Британія шукає країни для прийому нелегалів, що висилаються з країни

За інформацією газети The Times, Велика Британія веде переговори з Вірменією, Ботсваною, Кот-д'Івуаром і Коста-Рікою щодо прийому нелегальних мігрантів, які висилаються з королівства. Лондон планує укласти аналогічні угоди, які мають бути схожі до угоди з Руандою.

Також розглядається можливість співпраці з Бразилією, Колумбією, Парагваєм, Перу та Еквадором, хоча влада цих країн не показує великої зацікавленості. Є також резервний список країн Африки, з якими планується розпочати діалог.

Велика Британія шукає країни, які готові приймати нелегалів, яких висилають з країни. Діалог про це ведеться з Вірменією, Ботсваною, Кот-д'Івуаром і Коста-Рікою.

Технічні переговори з Вірменією розпочалися у вересні минулого року. Країна спостерігає за ситуацією навколо Руанди після прийняття британським парламентом нового закону.

Переговори з Вірменією тривають з вересня минулого року, коли заступник глави МЗС Великої Британії відвідав країну.

Нагадаємо, що перші спроби Великої Британії знайти країни для прийому нелегалів розпочалися півтора року тому. Однак розмови зупинилися через труднощі з висилкою нелегалів до Руанди.

За оцінками телеканалу Sky News, з 2018 року понад 100 тис. нелегалів прибули до Великої Британії через Ла-Манш. Утримання нелегалів належно коштує британським платникам податків.

За оцінками телеканалу Sky News, з 2018 року до Великої Британії прибуло понад 100 тис. нелегалів через Ла-Манш.

Так, обговорення з країнами, що можуть приймати нелегалів, є спробою зробити Велику Британію менш привабливою для мігрантів, які нелегально перетинають кордон з Францією.

Зазначимо, що понад 4600 осіб шукають притулку у Великій Британії після того, як перепливли Ла-Манш на невеликих човнах. Це рекордне число за перші три місяці 2024 року.

За попередніми даними, за перші три місяці 2024 року до Великої Британії прибуло понад 4600 мігрантів на невеликих човнах.