Великобританія вже відкрила 25 500 віз українським біженцям

Британський уряд дав згоду на видачу 25 500 віз для українців у рамках схеми допомоги біженцям після повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Згідно даних МВС, 22 800 віз видано за так званою сімейною схемою прийому українських біженців, що дозволяє заявникам возз’єднатися зі своїми родичами, які постійно мешкають на території Британії.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Інші 2700 осіб були прийняті у рамках спеціальної схеми спонсорства, за якою біженці мають можливість звертатися до особи на свій вибір у Сполученому Королівстві, яке бажає їх прийняти.

За оприлюдненими сьогодні даними, за спонсорською схемою подали заявки 28,3 тисячі осіб, а загальна кількість заяв на отримання візи, поданих українцями, становить 59,5 тисячі.

«Нам зараз потрібно додати ще більше покращень, щоб якнайшвидше доставити цих людей до Великобританії», – заявив міністр у справах біженців Річард Харрінгтон.

У свою чергу міністр транспорту Великобританії Ґрант Шепс оголосив, що організував прийом сімей українських біженців за схемою спонсорства.

Великобританія наполягає на перевірках безпеки та в’їзних візах, щоб пильно контролювати, хто в’їжджає на острів.