Великобританія готує новий режим санкцій проти російських олігархів

Російські олігархи, які мають зв'язки з президентом Володимиром Путіним і володіють інвестиціями у Великій Британії, постраждають від нових жорстких санкцій, якщо Москва вторгнеться в Україну. Про це заявила міністерка закордонних справ Великобританії Ліз Трасс у Палаті громад.

Трасс повідомляє, що разом зі своєю командою працює над створенням законодавчих поправок, спрямованих на «серйозні економічні витрати» щодо російських активів у Великій Британії.

Це сталося після того, як прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відреагував на російську агресію в Україні, запропонувавши введення в Естонію 900 додаткових військовослужбовців НАТО, щоб збільшити чисельність британських військ у країнах Балтії, що межують із Росією.

Згідно з новим законодавством Трасс та її підлеглих, уряд зможе санкціонувати «будь-яку фізичну особу та бізнес, що мають економічне чи стратегічне значення для Кремля».

Ліз Трасс також не виключила, що новий пакет санкцій надаватиме права британській владі накладати арешт на британську власність, яка належить російським олігархам.