Веслувальниці Лузан та Рибачок здобули срібло Олімпіади

Веслувальниці Лузан та Рибачок на Олімпіаді
Веслувальниці Лузан та Рибачок на Олімпіаді

У жіночому фіналі Олімпійських ігор у каное-двійці на дистанції 500 метрів українки Людмила Лузан та Анастасія Рибачок отримали сріблові нагороди.

Під час фіналу українки не перебували в топ-5, але засяяли в заключній частині та змогли фінішувати на другому місці.

Сьогодні відбудеться фінал особистого багатоборства, де виступатиме наша юна гімнастка Таїсія Онофрійчук, яка пройшла у фінал з четвертим результатом. 

Нагадаємо, що Олімпійські ігри проходять у Франції - у Парижі та ще 16 містах Європи, а також на острові Таїті, який входить до складу Французької Полінезії. На цих іграх брейкданс дебютує як олімпійський вид спорту, а це мають бути останні Ігри, проведені за керівництва Томаса Баха, голови МОК.

Ігри 2024 року є першими, на яких участь беруть однакова кількість спортсменів серед чоловіків і жінок. Чекають, що Ігри обійдуться вартістю 8,3 мільярда євро.

Церемонія відкриття розпочалася о 19:30 26 липня 2024 року. Це стало другим випадком в історії, коли відкриття Літніх Олімпійських ігор відбулося поза стадіоном (першим було відкриття Літніх юнацьких Олімпійських ігор 2018 року).

Парад націй проходив по річці Сена від мосту Аустерліц до Єнського мосту, а офіційна частина відбулася на площі Трокадеро на тимчасовому "міні-стадіоні". Маршрут параду довжиною 6 кілометрів показував культурні елементи церемонії та види на визначні пам'ятки Парижа.

Режисером церемонії літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 року виступив Тома Жоллі.

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також