Везли ухилянтів за кордон у холодильнику: на Одещині іноземці отримали підозри

Поліцейські затримали іноземців, провозячи ухилянтів у холодильнику
Поліцейські затримали іноземців, провозячи ухилянтів у холодильнику

Правоохоронці виявили та задокументували незаконну діяльність громадян Південно-Західної Азії, які перевозили військовозобов'язаних чоловіків через кордон, приховуючи їх в холодильниках з м'ясом. Про це повідомили у поліції Одеської області.

За даними поліції, двоє іноземців, які займалися перевезенням м'ясної продукції, організували незаконний перетин кордону для чоловіків призовного віку. Вони приховали 16 військовозобов'язаних чоловіків в рефрижераторах з м'ясом великої рогатої худоби і намагалися вивезти їх до Республіки Молдова через пункт пропуску. Кожен з воїнів повинен був заплатити організаторам за ці послуги від 6 до 8 тисяч доларів. Крім того, останні планували отримати ще по 2 тисячі євро від бажаючих, які хотіли отримати законний штамп про в'їзд до сусідньої країни. Цю угоду вони мали провести вже після перетину кордону.

Поліцейські вилучили вантажівку, документи та телефони, що використовувались для організації перетину кордону.

Іноземці були повідомлені про підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон України. За цей злочин передбачено позбавлення волі від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Суд обрав запобіжні заходи для підозрюваних у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн гривень.

Попередньо, у таких же справах одеські поліцейські затримали ще одного організатора незаконного перетину кордону. За обіцяну плату будь-який клієнт міг нелегально перетнути кордон до Молдови. За цей злочин йому загрожує до 9 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Також, у Закарпатській області засудили чоловіка, який не з'явився на призов і ухилявся від мобілізації, хоча отримав повістку тричі.

Читайте також