Вибори на окупованих територіях: партизани попередили українців про теракти

Збройні формування Росії, які окупують території України, збираються здійснити теракти протягом періоду так званих "виборів" президента Росії. Жовтострічанський рух розповів українцям, що перебувають під окупацією, про можливі провокації від окупантів.

За даними активістів, з 15 по 17 березня російські загарбники планують здійснити теракти та провокативні акції з жертвами серед мирного населення на виборчих дільницях окупованої території. Окупанти також намірені звинуватити українські війська в навмисних провокаціях.

Активісти закликали українців, які опинилися під окупацією, не підходити до виборчих дільниць з 15 по 17 березня і залишатися вдома. Вони також порадили ігнорувати вибори та не звертати уваги на повітряні тривоги.

Варто зазначити, що Російська Федерація призначила президентські вибори на 17 березня 2024 року, а голосування триватиме з 15 по 17 березня. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков вже заявив, що Володимир Путін буде переобраний з результатом у 90% голосів і зможе залишатися при владі принаймні до 2030 року.

Нагадаємо, що на окупованій частині Запорізької області, яка контролюється Росією, почалися незаконні прикордонні голосування на виборах президента Росії 25 лютого.

Також було повідомлено, що Велика Британія та США засуджують проведення виборів російським режимом на тимчасово окупованих територіях України.

Читайте також:

  • Російський політик розповів, як треба бойкотувати вибори Путіна
  • Як Навальний та решта російських опозиціонерів забезпечують легітимність Путіна