Вибори в США: коли Верховний суд вирішить, чи має право Трамп обиратися президентом

Суд США розглядає законність участі Трампа в виборах.

Сьогодні, 4 березня Верховний суд США прийме рішення про законність участі колишнього президента Дональда Трампа в виборах через 14-ту поправку до конституції. Цей закон забороняє учасникам заколоту обіймати державні посади. Про це повідомляє видання The Hill.

Оприлюднена заява Верховного суду викликала здивування, оскільки це звичайно робиться за кілька днів до засідання. Крім того, цей день перед "супервівторком", коли будуть відбуватись внутрішньопартійні праймеріз у 15 штатах.

У лютому Верховний суд заслуховував аргументи щодо апеляції Трампа на рішення про його дискваліфікацію на праймеріз в Колорадо через поправку. Це одна з багатьох справ, що розглядаються по всій країні з метою не допустити Трампа до виборів через його дії, пов’язані з заколотом у Капітолії.

Судді Верховного суду раніше не бажали виключати Трампа з виборчих бюлетенів. Раніше вчора Трамп переміг на республіканських кокусах у трьох штатах.

Також відомо, що Верховний суд розгляне питання про можливу кримінальну відповідальність Трампа за спроби скасувати результати виборів 2020 року.

Також потрібно відзначити, що Трампу доведеться виплатити штраф у розмірі 454 мільйони доларів за маніпуляції зі своїми статками. Він також раніше був зобов'язаний виплатити понад 83 мільйони доларів за образу.

Читайте також:

  •  Чи здатен Байден виконувати обов'язки? Лікар президента США зробив заяву
  • Вибори в США: Трамп обійшов Байдена у потенційному двобої