Вибори в США: Трамп обійшов Байдена у потенційному двобої

Трамп попереду Байдена в гіпотетичному матчі-реванші

За новим опитуванням The New York Times та Сієнського коледжу, колишній президент США Дональд Трамп обійшов нинішнього президента Джо Байдена у гіпотетичному матчі-реванші на 5%. За результатами опитування, 48% виборців готові проголосувати за Трампа, якщо вибори відбувались б зараз, тоді як 43% виборців проголосували б за Байдена.

Опитування також показало, що 65% опитаних виборців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, у той час як 24% вважають, що все йде по правильному шляху.

Дослідники також запитали виборців, за кого вони голосували на минулих президентських виборах. 44% відповіли, що голосували за Байдена, а 34% - за Трампа. Крім того, 18% заявили, що не голосували на виборах 2020 року.

Протест відносно політики Байдена

Недавні праймеріз у Мічигані виявили, що понад 100 тисяч жителів проголосували проти президента, віддавши голос за "іншого кандидата". Це свідчить про те, що виборці підтримують Демократичну партію, але не підтримують кандидатів, перелічених у бюлетені. Цей протест, ймовірно, пов'язаний з діями Байдена щодо війни між Ізраїлем і ХАМАС.

Опитування та його результати

Опитування було проведене з 25 по 28 лютого. Прийняли участь 980 зареєстрованих виборців з усієї країни, з яких 823 пройшли повне опитування.

Трамп і судовий процес

Експрезидент США Дональд Трамп закликав суддю, яка веде справу про незаконне зберігання секретних документів, відкласти процес. Якщо судовий процес затягнеться і Трамп вийде переможцем на нових виборах, він може закрити цю справу і помилувати себе. Зараз Верховний суд США розглядає питання про можливість притягнення Трампа до кримінальної відповідальності за спроби скасувати результати виборів 2020 року.

Штрафи та справи проти Трампа

Дональд Трамп подав апеляцію на рішення суду щодо накладення штрафу у розмірі 454 млн доларів і обмеження можливості ведення бізнесу в штаті Нью-Йорк. Він вважає, що його статки були шахрайськими перебільшені, а рішення суду є втручанням у вибори.

Крім того, Трамп зобов'язаний виплатити понад 83 млн доларів після того, як його визнали винним у справі про наклеп та сексуальне насильство.