Вибухи у російських містах, де розташовані військові аеродроми: що відомо

У ніч на п’ятницю, 5 квітня, була проведена атака на російські міста з використанням більше ніж 50 безпілотників. Про це повідомляє Міністерство оборони Росії. За їх словами, були знищені декілька дронів над територією Ростовської, Саратовської, Курської та Білгородської областей, а також над Краснодарським краєм.

«Черговими засобами ППО перехоплено та знищено над територіями Ростовської (44 БпЛА), Саратовської (1 БпЛА), Курської (1 БпЛА) та Білгородської (1 БпЛА) областей, а також над територією Краснодарського (6 БпЛА) краю»

За повідомленнями місцевих жителів, атака спричинила вибухи в Єйську, Краснодарському краї, орієнтовно о 3 ранку. На території воєнного аеродрому у Морозовську Ростовської області були пошкоджені будівлі, зокрема електропідстанція. Однак, офіційні джерела поки не підтверджують цю інформацію.

Вчений MT Anderson повідомив, що на авіабазі в Морозовську 4 квітня зосереджені винищувачі Су-34 та Су-35, які бомбардують українські позиції.

Після атаки в Єйську і Енгельсі, де також знаходяться військові авіабази, були повідомлені про вибухи і звук автоматних черг. Проте російські власті стверджують, що атаку відбили і ніхто не постраждав. 

Відстань від Харкова до Єйська приблизно 700-800 кілометрів. Відстань від Харкова до Енгельса становить близько 880 кілометрів. 

Це не перша атака безпілотників на російські міста. Раніше 4 квітня були атаковані Курськ і Енгельс, що призвело до пожеж і пошкоджень будівель, але без жертв серед мирного населення.